Южнокорейският президент пя „Американски пай“ на тържествена вечеря в Белия дом

Президентът на Република Корея Юн Сук-йол се оказва, че умее да пее добре, съобщават световните осведомителни агенции и БТА.

Той е гост на Вашингтон от 24 до 30 април на първото официално държавно посещение на южнокорейски лидер в САЩ от повече от десетилетие.

В края на тържествената вечеря в Белия дом в сряда, президентът Джо Байдън, първата дама Джил Байдън, президентът Юн и съпругата му Ким Кеон-хи се преместиха от Източната стая в Официалната трапезария за развлекателната част на вечерта, която включваше поредица от професионално изпълнени мелодии от бродуейски мюзикъли.

След като звездите на Бродуей Норм Люис, Лий Салонга и Джесика Воск изпяха няколко хита, включително избрани песни от „Клетниците“ и „Весело момиче“, Джил Байдън обяви специален поздрав: изпълнение на хита „Американски пай“ („American Pie“), любима песен на Юн. С това обаче концертът не приключи. Когато певците приключиха, президентът Байдън и президентът Юн излязоха на сцената и Байдън покани Юн, заради любовта му към песента, да я изпее сам.

Юн не се поколеба, като взе микрофона и изкара първите няколко реда на песента – на английски език и вярно, докато изуменият Байдън и възхитената публика, сред която беше и актрисата Анджелина Джоли, гледаха с одобрение. Изпълнението му предизвика бурни овации от гостите и бродуейските изпълнители, които все още бяха на сцената. Байдън каза на Юн, че „не е имал никаква представа“, че може да пее, а след това му подари китара с автограф от Дон Маклийн, който е автор на песента.

Актрисата Анджелина Джоли, дуото Чип и Джоана Гейнс и олимпийската сноубордистка Клои Ким оглавиха списъка на близо 200 известни личности от политиката, бизнеса, спорта и развлеченията, които бяха сред костите, поканени на тържествената вечеря в Белия дом.

24chasa.bg

Hits: 122

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.