Шофьори с наркотици и алкохол зад волана

Лек автомобил „Сузуки Игнис“ е спрян около 23 часа на 9 февруари по улица „Ангел Кънчев“ в Разград, съобщиха от полицията.

В хода на проверката е установено, че 44-годишният водач от Самуил шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,81 промила. Задържан е след отказ да даде кръв за медицинско изследване. Автомобилът е иззет.

Специален автомобил „Скания 114“, собственост на разградска фирма, е спрян около 16.15 часа на 10 февруари близо до болницата в Исперих. В хода на проверката е установено, че 50-годишният шофьор управлява превозното средство с 0,86 промила алкохол. След извършена справка по отношение на криминално проявения водач е установено, че той е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние.

21-годишен от село Гецово е хванат да шофира след употреба на наркотични вещества. На 11 февруари управляваният от него автомобил „Фолксваген Пасат“ е спрян за проверка по улица „Странджа“ в Разград. В хода на контролните действия водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен на бензодиазепини. Водачът е предоставил кръвна проба за химичен анализ. Задържан е.

/е-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.