Шофиране = Отговорност – един по-различен урок за употребата на алкохол пред гимназистите в Механото

Ученици от 8, 11 и 12 клас на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ участваха в няколко по-различни часа от познатите им в нормалната учебна програма.

Със скечове, разиграване на различни ситуации на живо и кратък филм накрая Калин, Венсан и Жорони от комедийната трупа „Нема кво“- част от подкрепения от МОН образователния модул на „Перио Рикар – България“ „Шофиране = Отговорност“, показаха вредата от употребата на алкохол от тийнейджъри под 18-годишна възраст.

Атрактивно и ненатрапчиво актьорите увлякоха момичетата и момчетата да се включат активно в темата и дискусията за алкохола, фалшивото самочувствие и здравия разум и дали те са съвместими. И какво се случва, ако отговорът е „ДА!.

Филмът „Моментът не е само един“ постави въпроса: „Шофьор или пътник след алкохол?“ И пак: какво се случва, ако настроението на компанията надвие разума?… В залата настана тишина с финала на филма.

След запалването на светлините, „домашното“ пред всеки един от гимназистите, участвали в урока, е да направят своя избор сами – с разума, а не с моментната си емоция или състояние.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.