Швейцарците направиха розово сирене

След розовия шоколад, Швейцария вади на пазара и розово сирене. Зад новаторската идея стои собственик на мандра от региона Тогенбург. Интересното е, че пъстрият млечен продукт е направен по поръчка на китайски вносител.

Бизнесменът от Хонг Конг настоял за автентично швейцарско сирене, което обаче искал да бъде розово. Продуктът е направен изцяло за да отговаря на азиатските вкусове, споделя собственикът на мандрата Юрг Стаделман.

„Най-голямото предизвикателство беше да намерим естествен оцветител, който да не влияе върху зреенето на сиренето“, разказва още швейцарският производител.

Първоначално опитали с ягоди и червено цвекло, но се оказвало, че те променят вкуса на млечния продукт. В крайна сметка в мандрата постигнали желания ефект, но сега пазят в тайна как. Защото обмислят да пуснат в продажба и на европейския пазар розовото сирене, но не искат друг да им открадне тяхното ноу хау.

„Засега нямаме намерение да експериментираме с други цветове. Доволни сме, че успяхме с розовото и, че в крайна сметка продуктът успя да отговори на нашите стандарти“, разказва още Стаделман.

По думите му към цветното сирене вече имало голям интерес – с него се свързали няколко известни швейцарски ресторанта, които поискали да ги снабдява с розовия деликатес. Очакванията са той да стане абсолютен хит защото съчетава традиционния вкус на швейцарското сирене и изглежда не по-малко привлекателно.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.