Шарената въртележка за Деня на детето вече е пред Общинския културен център

ЗА ДЕЦАТА НА РАЗГРАД ИМА И ВЛАКЧЕ, И БАТУТ

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка“ започна с инсталирането на символа на събитието на площад „Независимост“ /пред Общинския културен център/, съобщихпа от пресслужбата на местната управа.

Днес и утре децата на Разград ще могат да се возят на въртележката на символична цена от 1 лев. Същата е и цената за играта на батут, както и на разходката с влакче в централната част на града. На площада има и обект за продажба на понички, както и тематични рамки за снимки с надпис „Първи юни“ или приказни герои.

Фестивалът „Шарената въртележка“ се организира от Община Разград съвместно с Центъра за работа с деца. В програмата са включени: конкурс за рисунка, представяне  на детски градини и училища, театрален спектакъл.

Конкурсът за рисунка е днес. Организира го Областният информационен център  като от инициативата „Дни на Европа“, но бе отложен от 9 май заради лошото време. В 17.30 ч. пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” малчуганите ще творят на тема „Децата на Разград рисуват Европа”.  Участниците в конкурса ще получат фланелки или шапки на Областния информационен център и комплект цветни тебешири. За целта е необходимо 30 минути преди началото, ръководителите на групи от училища или школи да представят на организаторите списък по образец, а участниците извън групите да се запишат на място. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Пособия за рисуване ще са наградите за отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Останалите събития от празничния Ден на детето ще се случват на площад „Независимост” пред Общинския културен център (Новия театър) на 1 юни.

От 10.00 до 14.00 ч. на площад „Независимост” ще има представяне на предучилищното образование. Между 15.00 и 18.00 ч. в шатрите на площада ще бъдат подредени работилнички на основни училища от община Разград – ОУ „В.Левски“, ОУ „Н.Икономов“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ив.С.Тургенев“. По същото време Центърът за работа с деца ще представи програмата  „Игри-дискотека”. От 17.00 ч. децата ще имат възможност да гледат в залата на Общинския културен център най-новото детско представление на Театрално-музикалния център „Как се ражда звезда”, а час по-късно – в 18.00 ч. – на площад „Независимост“започва конкурсът „Моят домашен любимец”.

И за двата фестивални дни Община Разград е предоставила безвъзмездно за ползване една от къщичките на площад „Независимост“ за благотворителен базар „Заедно за Марти“. В нея може да се купят: книги, детски играчки, аксесоари за коса, бижута, лакомства, сокчета и още продукти, предоставени от дарители. Там са и билетите за благотворителния концерт на Капански ансамбъл на 15 юни в подкрепа на 18-годишния Мартин Христов, който се бори с тежко заболяване.

/e-Razgrad/

Hits: 179

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.