Шампионска титла за Десислава Иванова и още два медала за лудогорската борба

На проведеното през почивните дни Държавно лично първенство по борба за юноши и девойки до 20 години участваха над 360 участници в трите стила. Лудогорието се представири клуба: „Лютфи Ахмедов“ – Разград, „Осман Дуралиев“ – Исперих и „Кубадън“ – Лозница.

При свободния стил сребърен медал спечели Хамди Басри в категория до 79 килограма от СК по борба „Лютфи Ахмедов“ и ученик на Спортното училище с личен треньор Халил Мусов. Хамди записа три убедителни победи с туш и технически туш, но на финала отстъпи пред представителя на Стара Загора.

Орлин Асенов в категория до 125 килограма състезател на СК по борба „Осман Дуралиев“с личен треньор Бехчет Хамид, също записа три убедителни победи по времена първенството, но в оспорвана схватка с бъдещия шампион на полуфинала претърпя загуба, но след победа на малкия финал се класира на трето място.

Най-добро представяне за лудогорската борба дойде отново от нежния пол. 17-годишната Десислава Иванова – ученичка на Спортно училище,състезателка на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ и с личен треньор Фатме Шабан спечели шампионската титла при 59 килограмовите девойки.

Само преди седмица Десислава стана втора при жените като загуби на финала само от своята треньорка, а най-удивителен факт е, че през последните три години в същата тази категория титуляр беше Фатме Шабан, която вече се състезава до 23-годишни и жени. Самата тя не можа да присъства на първенството и бе замествана от нейния личен треньор Дениз Хамид поради участие на лагер с женския национален отбор по борба, където се готви за предстоящото европейско първенство за жени от 12 до 18 февруари в Букурещ.

/e-Razgrad/

Hits: 74

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.