Четири библиотеки получават енциклопедия за Балканските войни чрез областния управител

Четири библиотеки в Разградска област ще обогатят своя фонд с по един екземпляр от наскоро издадената енциклопедия „България в Балканските войни (1912-1913)“.

Това става чрез областния управител Гюнай Хюсмен, на когото един от авторите на изданието – Тодор Тодоров, предостави 4  екземпляра от ценното издание. Волята на дарителя е до енциклопедията да имат достъп максимален брой читатели, заинтересовани от тази тема.

Днес директорът на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ Женета Александрова получи енциклопедията за Балканските войни. Тя благодари за дарението, което подпомага стремежа на библиотечната управа да се удовлетворяват интересите на читателите от Разград, които се вълнуват от различни теми, включително издания на историческа тема.

Кратката историческа енциклопедия „България в Балканските войни(1912-1913)“ бе представена преди месец за пръв път в Силистра, нейни автори са: доц. д-р Молен Куманов от БАН, Десислава Костадинова – докторант от БАН и д-р Тодор Тодоров. 1164 страници и около 2000 илюстрации описват исторически данни и сведения за Балканските войни.

През следващите дни библиотеките в Исперих, Кубрат и Лозница ще получат по един екземпляр от енциклопедията“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.