Център “Подай ръка“ има нов автомобил

Кметът на Разград Денчо Бояджиев връчи днес на директора на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания “Подай ръка“ Елена Първанова ключовете и документите на нов за социалната услуга автомобил.

Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Колата е „Форд Транзит“, произведена преди 4 години, 8+1 места, дълга база. Купена е със средства от общинския бюджет обновяване на автомобилния парк на социалните услуги и осигуряване на по-добри условия за потребителите им. Кметът пожела на директорката и на потребителите на социалната услуга автомобилът да се използва за приятни и безаварийни пътувания, за разнообразяване на заниманията на хората от Центъра. Честити им и красивия пролетен празник днес и подари мартенички на всеки потребител и служител там.

В Центъра вече планират пролетна екскурзия. Обикновено си избират близък маршрут, за да е пътуването еднодневно. Возилото ще се използва и за участия в културни събития, потребителите в „Подай ръка“ са редовни участници в ежегодния фестивал в Приморско. Често ходим и на спортни полудни на Пчелина – разказаха на кмета и заместничката му Руска Вътева част от потребителите на социалната услуга, те споделиха и нетърпението си да се повозят в новия автомобил. Поздравиха гостите с красивия пролетен празник Баба Марта и им подариха изработени от тях мартенички.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.