Цветан ЦВЕТАНОВ: Тази седмица сменяме часа, нека другата седмица сменим управлението на държавата

Председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и заместникът му Павел Вълнев днес бяха в Разград и заедно с кандидате за народни представители от партията се срещнаха с медиите.

„Тук сме, за да изразим още веднъж подкрепата си младите, амбициозни и познати в Разград хора от нашата листа“, каза в началото на пресконференцията Павел Вълнев.

А след това не скри раздразнението си от видяното от него в различните кътчета на страната. „За четвърти път в рамките на три месеца обикаляме и съм все по-ядосан. Хората, вече не само в смесените райони, са даже персонално заплашвани от местните управляващи, защото са инакомислещи и искат промяна. Използвам случая да попитам г-н Борисов: „Това ли и държавата, която той иска да управлява в 21-та година на XXI век? Доскоро подобно нещо си позволяваше само ДПС, сега е практика и на ГЕБР.“

„Независимо от резултатите на изборите, ще сезираме всички възможни европейски институции. Лично ще потърся отговорност на феодалите в страната – на премиера и всички министри за безотговорното им управление и безчинствата им из държавата“, категоричен бе Павел Вълнев.

„В Разград сме сред млади и много активни хора. И още нещо важно, част от тях са с политически опит в различни други политически формации досега. С водача на листата Димитър Стефанов сме работили заедно в години назад и зная, че може да постави началото на чаканата промяна. Рейхан Вели също мина през друга политическа формация, но е видял, че неговите възгледи за бъдещето се разминават с нея  Заедно се обединихме около управленската програма на „Републиканци за България“, която е алтернатива на всичко досега. Тя може да стартира на 4 април  в 21-та година на 21-век с №21 в интегралната бюлетина.

Цветанов отново акцентира върху факта, че „Републиканци за България“ е единствената партия с програмата от секторни политики. Една от основните задачи е за върховенство на закона – намаляване на политическата квота във Висшия съдебен съвет, закриване на Специализираната прокуратура и Специализирания съд и намаляване на мандата на главния прокурор. „Защото в последната година и половина те се превърнаха в инструментариум на властта да всяват страх у хората“, мотивира се Цветан Цветанов.

За образованието се предвижда да се отделят 5 % от брутния вътрешен продукт, а в земеделието ще се дава предимство на българските стоки, като се осигури къса верига за доставки, която да подпомогне регионалното производство. Ще се полагат усилия за развитие на туризма и силна местна власт.

Партията е за реално въвеждане на електронното управление с еднократно предоставяне на информация за многократно ползване, осигурена с необходимата киберзащита като гаранция за ограничаване и отстраняване на корупционни натиск върху бизнеса. „Нормално ли е от 38 000 административни услуги в България само 5 % да съответстват на стандартите на ЕС?, зададе риторичен въпрос Цветанов. И се ангажира с работа за въвеждане на електронното гласуване, като единствена възможност за противодействие на сплашването и купения вот. „Защото в електронното управление няма ляво и дясно, а воля за борба с корупцията“, заяви Цветанов.

Електронното управление ще направи възможно и електронното здравеопазване. И достъп на хората до нужната им медицинска услуга. Сред приоритетите на „Републиканци за България“ е и премахване на монопола на Националната здравна осигурителна каса.

„Бюджетните болници много бързо можеше да се превърнат в ковид болници и по Закона за лечебните заведения държавата чрез тях до обезпечи поне две трети от необходимата леглова база по време на пандемията. Дървата избяга от ангажимента си когато затваряше бизнесите втори, че и трети път, да изгради стратегия и мерки за подкрепа на малкия, семейния и средния бизнес, за да преодолеят те последиците от кризата“, анализира случващото се последната година у нас Цветанов.

Той разкри и хоризонта за „Републиканци за България“ след изборите – силен парламент, ефективен парламентарен контрол и разпределението на парите на българския данъкоплатец да става с актуализация на бюджета.

Според Цветанов напоследък държавата работи грубо, за да осигури на управляващите ниска избирателна активност. С насаждания страх хората са загубила вяра честно провеждане на изборите. И още – до деня изборите карантинираните ще бъдат много, а в подвижните секции контролът ще бъде слаб и това ще е предпоставка за злоупотреба с гласа на българския избирател.

„Републиканци за България“ са притеснени и от това, че заради противоепидемичните мерки изборният ден няма да стигне, а управляващите не правят нищо да има възможност той да бъде удължен. „Това е умишлено и с кореспондира с невъзможността българите в чужбина да гласуват по пощата. В съседна Румъния това бе възможно само преди шест месеца и резултатите показаха, че над 40 процента от румънците зад граница са участвали в изборите по пощата. Защо това тук не може?“, отново риторично опита Цветанов.

„Ние сме за силен парламент, умно управление и по-малко послушни хора във властта. С достойни и известни хора, можеш да получиш подкрепа. Тази седмица сменяме часа, нека другата седмица да сменим управлението на страната. Искам да призова хората да не се страхуват, да гласуват. Ние от „Републиканци за България“ настояваме за държава с правила“, каза на финала Цветан Цветанов.

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

6 Replies to “Цветан ЦВЕТАНОВ: Тази седмица сменяме часа, нека другата седмица сменим управлението на държавата”

  1. Позитивна кампания и модерно представена кампания. Моят избор са проевропейската Републиканци. 21!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.