Хоров празник в подкрепа на ремонта на Музикалния дом

Хор „Железни струни“ и представителният женски хор “Златна лира” –  Търговище имат тази вечер съвместен концерт в Разград, а събраните средствата ще бъдат за ремонта на Музикалния дом.

Концертът – част от седмата национална инициатива на Българския хоров съюз „България пее“, е от 18:30 ч. в залата на читалище „Развитие“. Цената е на билета е 10 лева.

Разградския хор ще дирижира маестро Красен Иванов, корепетитор е Даниела Никифорова, а хормайстор Полина Куманова. Диригент на представителния женски хор “Златна лира” е Илиана Иванова, хормайстор Румяна Николова, а музикалният съпровод е на Диана Денчева.

След ремонтните дейности сградата на Музикалния дом ще добие изцяло нов, съвременен облик, като се запази архитектурната ѝ стойност. Тя ще продължи да бъде дом на хор „Железни струни“, тук ще се провеждат и уроците по цигулка. Сградата обаче ще бъде отворена и за граждани, като идеята е тя се превърне в артистично пространство за срещи, събития и други инициативи на културната общност на Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 105

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.