Фоторепортерът на БТА Мехмед Азиз е с отличие “За траен принос” в конкурс за репортажна фотография

С почетна грамота и плакет “За траен принос” е удостоен фоторепортерът на БТА за Разградска област Мехмед Азиз в ежегодния конкурс БГ ПРЕСФОТО.

Наградите на победителите са връчени на церемония в Нов български университет, там е открита и изложбата за репортажна фотография, съобщи носителят на приза.

Мехмед Азиз е редовен участник в конкурса, като в тазгодишното издание се представя с много и разнообразни снимки в различни раздели. Наградата му е поредната от конкурса. През годините е бил носител на две втори и едно трето място за свои фотографии.

Мехмед Азиз сподели, че стилът му е да отразява живота такъв, какъвто е в действителност. Казва, че в уловените от него мигове има реалност, миг от живота, от обкръжаващия ни свят. Той е убеден, че един добър фотожурналист трябва да притежава качества като отговорност, прецизност, точност, но и любов към това, което прави.

С високия си професионализъм и майсторство фотографът от Лудогорието се нарежда сред топ фоторепортерите в страната. С фотография се занимава от 1975 година, а първата му журналистическа снимка е публикувана през 1979 година във вестник “Транспортен глас”. Има множество публикации в централния и местния печат. Негови фотоси са поместени в престижното издание “Нешънъл Джиографик”, чуждестранния печат, чуждестранни списания по археология. Автор е на десетки самостоятелни фотоизложби, има участия в национални и международни конкурси и фотоизложби. Носител е на почетния знак на град Исперих.

Източник: БТА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.