Фирми от Лудогорието подобриха производствените си процеси с евросредства

В Разградска област успешно са приключени 6 проекта за подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център.

Общата стойност на инвестициите е 3 894 644 лева, от които собственото финансиране от страна на бенефициентите е 1 417 790 лева. След успешното приключване на проектите, реално изплатените средства възлизат на 2 466 872 лева.

Дейността на разградските фирми „Инокс” ООД, „Йотов” ООД и „МАТ” ООД е свързана с изработването на нестандартни метални изделия от неръждаема и черна стомана за фармацията, козметичната, минната, химическата, хранително-вкусовата промишленост и енергетиката. „Раломекс” АД – Завет произвежда машини за основна обработка на почвата – плугове, дискови брани, култиватори и специализирани селскостопански машини. По проектите на тези фирми са доставени и внедрени в производството специализирани високотехнологични машини за обработка на метали с цифрово-програмно управление.

„Поли Корект” ЕООД – Разград развива дейност в сферата на мебелното производство. Инвестицията по проекта е за високоефективно оборудване – автоматична пробивна машина и бояджийски робот.

Реклама:


Научно-изследователски и технологичен център по земеделие „Плантис” ЕООД извършва научно-изследователска и развойна дейност в областта на растениевъдството,  управлението на добивите и качеството в земеделието. По проекта е доставена нова високоточна апаратура за лаборатория, извършваща анализ на хранителни елементи в почви, растения, хранителни продукти и проби с различен произход.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *