Финансова подкрепа  от Общината за шампион и медалистка от европейски първенства

Двама медалисти от европейски първенства получиха днес финансова подкрепа от Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

17-годишният Лъчезар Вълчев през лятото стана шампион на троен скок на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки, а дни преди него бронзов медал от Европейското първенство по борба за юноши и девойки в кат. 59 кг. извоюва 18-годишната Фатме Шабан.

Двамата спортисти заедно с треньорите си – Красен Цонев от СКЛА “Лудогорец“ и Дениз Хамид от СК Б“Лютфи Ахмедов“, се срещнаха днес със зам.-кмета Мирослав Грънчаров. Той им връчи парични награди за постигнати високи спортни резултати през 2022 г. Средствата са от финансовия резерв по чл. 11 от Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристически дружества в Община Разград. Конкретната сума – по 1000 лева за всеки от двамата медалисти, бе определена с решение на комисията за младежта и спорта в Общинския съвет на нейно заседание през август.

Мирослав Грънчаров отправи поздравления освен към талантливите състезатели и към техните треньори. „Благодаря ви за усилията, с които вдъхновявате децата, оценявате и развивате качествата им в правилна посока. Заслугата за успехите им е и ваша, но не са за подценяване и усилията на младите хора да стигнат до международно ниво, както е при Фатме и Лъчезар“ – обърна се зам.-кметът към Красен Цонев и Дениз Хамид.

Реклама:

Двамата треньори обсъдиха с него възможности за подобряване базата на тренировки на състезателите си. И двамата увериха, че спортните клубове в Разградско си сътрудничат при необходимост.

Красен Цонев съобщи, че лекоатлетите от Разград вече имат извоювани 30 медала за тази година, а постижението на Лъчезар от Европейското е първо за тази възраст за България. На борците още им предстоят състезания, Фатме Шабан се подготвя за Световно първенство. Тя вече е студентка в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, но продължава и спортната си кариера в разградския клуб по борба.

Освен паричната премия, двамата състезатели получиха и по още един подарък: наскоро излязлата от печат книга  „Николай Антонов – Таланта. По виража“ от Иван Нанков. Книгата е отпечатана с подкрепата на Община Разград, след премиерата й в София предстои и представяне в Разград през октомври.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.