Филмът, представящ Майкъл Джексън като насилник, обра овациите на “Сънданс”

Премиерата на филма “Да напуснеш Невърленд” на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, бе почетена с овации на крака на кинофестивала “Сънданс”.

На сцената излязоха и главните герои на лентата – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те започнаха да говорят за насилие от страна на Краля на попмузиката едва след неговата кончина през 2009 година.

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Уейд Робсън твърди, че е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Дори и като възрастни, травмата от преживяното не ги напуснала. В лентата са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.

“Ние не можем да променим това, което ни се случи”, заяви Робсън пред публиката в Парк сити – “Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!”

Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.