Филиал Разград към Русенски университет „Ангел Кънчев“ празнува 38 години от създаването си

Днес Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ отбеляза 38 години от създаването си.

Празникът започна с приветствие от директора на Филиала проф.д.н. Станка Дамянова, която заяви, че празникът е хубав, когато е споделен, затова за ръководството и екипа на Филиала е чест да посрещнат и празнуват заедно със своите гости.Сред тях бе и зам.-кметът на Разград Елка Неделчева, съобщиха от пресслужбата на местгната администрация.

След кратката официална част празникът продължи с награждаване на студенти с отлични спортни постижения. Призьорите са част от спортния клуб във Филиала с ръководител старши преподавател Румен Ангелов. Гостите на празника имаха възможност да се запознаят с дейността и на клуб „Наука и изкуство – ръка за ръка“ с ръководител гл.ас.д-р Илияна Николова. Участниците в него подготвят различни видове оригинални украси и рекламни материали на Филиала.

В коридорите на първия етаж бе подредена кулинарна изложба на клуб „Сладко и солено“ от Филиала и на техните гости от подобни клубове от други учебни и социални заведения. В експозицията участваха: представители на ПГИ „Робер Шуман“, на ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, клуб „Млад кулинар от ЦУТНТ, от ПГХТБТ „Мария Кюри“, ПГССХВП „Ангел Кънчев“, Професионалната гимназия в Кубрат, Комплексът от центрове за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания и от Дома за пълнолетни с деменция. Всички майстори на кулинарното изкуство получиха грамоти, а гостите имаха възможност да дегустират приготвените от тях вкуснотии. Експозицията бе на тема „Подправките – храна и лекарство“, имаше и игра за разпознаване на подправки със завързани очи.

Сред официалните гости на празника бяха и зам.-ректорът на Русенския университет проф.д-р Генчо Попов и декана на Аграрно-индустриалния факултет доц.д-р инж. Калоян Стоянов.

/e-Razgrad/

Hits: 96

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.