Филиалът за медицински сестри във Велико Търново покани разградски зрелостници да учат там

Зам.-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Хабибе Расим се срещнаха с директора на Филиал Велико Търново на Медицински университет – Варна доц. Диана Димитрова. Заедно с екипа си тя бе в Разград за представяне пред зрелостници на Филиала.

Доц. Димитрова благодари на представители на ръководството на Община Разград за оказаното съдействие и ангажираност към възможностите, които образованието дава на младите хора от региона. Филиал Велико Търново извършва прием на 25 човека в специалността „медицински сестри“ и 15 в специалност „акушерки“. Обучението е 4 години, степента „бакалавър“, последната година е преддипломен стаж, който може да се проведе в родния град на студента. Приемът е с тест по биология.

„Имаме сериозна липса на кадри в тези специалности и подкрепяме активността на вашата образователна институция“ – увери зам.-кметът Добрин Добрев. Той допълни, че това е и възможност за кариерно развитие пред младите хора, както и възможност да се завърнат в родния край, за да работят за неговия просперитет.

В дискусията възникна и идея за обсъждане на възможност за сътрудничество по отношение на обучения на педагогически кадри в оказване на първа долекарска помощ, каквито еднодневни обучения Филиал Велико Търново организира периодично.

След срещата с представителите на ръководството на Община Разград доц. Диана Димитрова и екипът й представиха Филиала пред зрелостници от разградските гимназии. На събитието присъства и зам.-кметът Хабибе Расим. В екипа на доц. Димитрова е и разградчанката Мюжгян Сабри – асистент в учебното заведение, а в представянето участваха две студентки, една от които – Елеонора – също е от Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.