„Фарма Тийм“ дари дефибрилатори и за двете спортни зали в Разград

Собствениците на ветеринарна клиника „Фарма Тийм” д-р Никола Досев и д-р Димитрина Петрова дариха на Община Разград два дефибрилатора, които да се използват в двете спортни зали в Разград – „Лудогорец“ и „Абритус“. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Д-р Досев предостави животоспасяващите апарати на зам.-кмета Мирослав Грънчаров днес – в навечерието на официалното откриване на обновената зала „Абритус“, която отваря врати в събота, 17 декември.

Дефибрилаторите ще се използват от медицинските лица, присъстващи на събитията в двете спортни зали. Апаратите могат да спасят човешки живот, ако внезапно спре да бие нечие сърце, в европейските държави дефибрилатори се поставят на масово посещавани обществени места.

Припомняме, че миналата година „Фарма Тийм“ организира благотворителната кампания  „Да спасим сърце!“, купи и предостави за ползване на обществени места общо 5 дефибрилатора на територията на община Разград и един в Исперих. В Разград другите апарати са в клиниката на фирмата, в ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ и ППМГ “Акад. Н.Обрешков“ и в Община Разград. Един има и в ОУ „В. Априлов“ в Исперих, където е учила като дете д-р Димитрина Петрова.

Общо в Разград вече функционират 11 апарата, 4 са на стадион „Хювефарма Арена“, а два бяха купени от Община Разград за административната сграда и за Кооперативния пазари.

Д-р Никола Досев заяви днес, че с това Разград вече отговаря на европейските стандарти да има по един автоматичен външен дефибрилатор на 3000 души население.

Той уточни още, че 10% от стойността на дарените днес апарати е от набирателната сметка, която „Фарма Тийм“ обяви преди година и по която продължават да се набират средства.

/e-Razgrad/

Hits: 69

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.