Ученици и техните родители се състезаваха в Лозница

Ученици и родители се състезаваха заедно по проект  „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”, по Национална програма „Заедно за всяко дете-2019”.

Средно училище „Христо Ботев”град Лозница и Районна служба пожарна безопасности защита на населението гр.Лозница, на 16 ноември 2019 г., проведоха състезание с практико-приложен характер „Защита при пожар и наводнение”

Състезанието се организира в изпълнение на проект  „Заедно извън клас – училището и семейството споделят отговорности за бъдещето на детето”, по Национална програма „Заедно за всяко дете-2019”.

Днешното състезание е алтернативна форма на взаимодействие на училището с родителската общност, защото придобиването на практически умения за защита при пожар и бедствия е от съществено значение за опазване на живота  на всеки български гражданин.

Гости и поддръжници на полезните каузи са: г-н Емилиян  Станев – директор Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението  гр.Разград и г-н Диян Хинков – началник на РСПБЗН гр.Лозница. Състезанието е със статут на училищно. Отборите се състоят от двама души – родител и дете. Участие взеха  19 отбора. Състезанието за деца и родители се проведе по следните дисциплини: водно спасяване;разпознаване на уреди за гасене на пожар; оказване на първа помощ, окомплектоване на личен пакет за действие при бедствия и аварии.

Наградите са осигурени със средства от проекта. Посланието ни към участниците е: Да бъдем повече време заедно и сред природата !

І място     семейството на Константин Тъмнишки от VІІ клас

ІІ място  семейството на Денис Мустафов от V клас

ІІІ място  семейството на Анъл Али от V клас

Всички успяха да усетят състезателния дух и да се насладят на преживените емоции. Учениците останаха удовлетворени от участието си в състезанието, превърнало се в истински празник.Те  опознаха родителите си от различен аспект и се сближиха още повече с тях.

Училищното ръководство изказва своите благодарности за активно участие в инициативата на децата и техните семейства:

Скъпи родители, благодарим Ви, че сте важна част от училищната общност!След закриването родители и ученици споделиха, че очакват още такива предизвикателства и заявиха желание да участват активно в училищния живот, защото това променя облика на училището като институция и го прави по-привлекателно, сподели Румяна Костадинова.

e – Razgrad.bg

 

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.