Учениците от ПГО-Разград: Промяната започва от нас!

     Вдъхновени от идеята на Юнеско за провеждане на „Най-големия урок в света“, посветен на глобалните цели, учениците от ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“ – Разград, подготвиха и проведоха инициативата под надслов „Безопасна учебна среда“с  ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас, съобщиха от училищното ръковоство.

27 февруари е специален, това е ден за съпричастност с борбата срещу проявите на тормоз в училище. Всички класове, подготвяйки се за най-големия урок, се запознаха със 17-те глобални цели за устойчиво развитие и избраха своите инициативи да бъдат обвързани с трите основни измерения – икономическо, социално и екологично.

    Представен бе протоколът на Киото, който засяга всички основни сектори в икономиката и е ратифициран от 122 страни, представляващи 44,2% от глобалните емисии на парниковите газове. България се включва през 2002 год.

    Решаване на част от проблема с трудно разтворимите найлонови торбички е възможно с използване на бързо разградими маломерни парчета от 100% памук, отпадъчен продукт от учебното производство, предложиха днес гимназистите. Здравите памучни чанти се изработват от ученици в работилниците на гимназията, аранжирани в цвят розово като апел за спиране на тормоза и насилието в училище.

  Въпросът за здравословното хранене бе обстойно разгледан и отправени препоръки към учениците за възможностите, които им се предоставят, ако следват правилния начин на хранене.

   Забавна игра с въпроси бе подготвена и включена в разнообразната палитра от инициативи, които предизвикаха размисли в учениците  за начина, по който могат да са съпричастни в предотвратяване на случаи на тормоз и насилие.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.