Утре затварят ул. „Велес“ заради ремонт

В четвъртък, 10 октомври, започва основен ремонт на ул. „Велес“ в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Докато текат ремонтните работи, в участъка от 280 метра се въвежда временната организация на движението: от 8,30 ч. на 10 октомври, продължава до приключване на ремонта – 60 календарни дни. Обходният маршрут е по ул. „Странджа“, ул. „Скопие“ и ул. „Дъбрава“, като се премахва заграждението, което затваря ул. „Дъбрава“ от към ул. „Велес“. Пътният знак „Улица без изход“ на кръстовището със „Скопие“ ще бъде закрит, а светофарът – изключен.

Ремонтът на ул. „Велес“ включва полагане на два пласта асфалтобетон, подмяна на тротоарните плочи, полагане на нови бордюри, които на кръстовищата ще се понижат до ниво настилка за достъп на детски колички и хора в неравностойно положение.

Всичко това се случва по част от обществена поръчка за ремонт на тази улица, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в гробищния парк, както и ремонт на улици в селата на общината.

Договорът с фирмата изпълнител е на стойност381 034 лв. Вече се работи по улици във всички 21 села в общината и ремонти на общо 17 обекта – улици, тротоари, паркинги, задблокови пространства – в областния град.

/e-Razgrad/

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.