Започват прегледите за рак на маточната шийка, записванията продължават до 14 април

На 15 март започват профилактичните прегледи за рак на маточната шийка. Това е началото на 16-та кампания, организирана от Федерацията на жените в Разград, съвместно с д-р Кремена Романова.

Председателката на неправителствената организация Любка Стоянова съобщи, че записванията ще продължат до 14 април – по традиция в кафе „Филхармония“ – всеки делничен ден от 9 до 18 часа, а в събота – до обяд.

Прегледите са при специалиста по акушерство и гинекология д-р Кремена Романова на адрес: ул. „Кирил и Методий“ N4, вх.„А“, ет 1, ап. 2 /над Банка ОББ/ във времето от 09.00 до 12.00 и след това от 13.00  до 15.00 часа. Дамите, които нямат възможност да преминат преглед в работната седмица, ще могат да сторят това в събота – от 09.00 до 12.00 часа. Звъни се на домофона. Прегледите са при спазване на всички противоепидемични мерки, те са с конкретен ден и час, за да няма струпвания на хора на едно място. Кампанията ще продължи до 15 април 2022 г.

Стойността на прегледа е 20 лева и включва цитонамазка. Хистологичното изследване ще бъде разчетено от д-р Искрен Калчев. Пациентките със съмнения за злокачествени образувания ще бъдат насочени за допълнителна диагностика и лечение при онкогинеколози.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.