Управители на шест области дискутираха развитието на туризма в Северна България

Областният управител на Разград Деян Димитров участва с среща за развитието на туризма в Северна България.

Форумът е в рамките на инициативата тъкмо на разградския областен управител за изпълнение на План за съвместни дейности на областните управители от Северен централен район в сферата на туризма. Домакин на срещата беше областният управител на Велико Търново Людмила Илиева.

Областните управители на Велико Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра и  Разград ще имат регулярни срещи с туроператорите от Северна България, допълват информацията от пресцентъра на  областната администрация в столицата на Лудогороието.

В дискусията се включиха и експерти от областните администрации, туристическия бранш и неправителствения сектор в сферата на туризма, които набелязаха конкретни мерки за развитието на сектора. Целта е привличането, както на български, така и на румънски посетители и създаването на общи маршрути в региона, които да включват културен, поклонически, селски, кулинарен и други видове туризъм. Предвижда се още разработването на Фейсбук страница, където ще се представят най-интересните културни събития и туристически обекти в шестте области.

„Трябва да бъдем по-близо до хората и да представяме туристическите продукти по един по-атрактивен начин, така че наистина да ги привлечем към конкретно събитие или обект. Важно е да ги накараме да съпреживеят, да изпитат емоция, когато отидат на определен фестивал или посетят дадено място“, сподели Деян Димитров. По думите му ще се работи по-активно за привличането на туристи от северната ни съседка. За целта ще бъдат привлечени влогари и инфлуенсъри, ще се публикуват материали в Румъния, които да засилят интереса към страната ни, особено към Северен централен район.

Подготвя се и общ събитиен календар с най-атрактивните прояви и места. Предстои изследване на профила на туристите в шестте области, като акцентът ще падне върху българските и румънските граждани.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.