Тържество за Световния ден на социалната работа

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев бе гост на тържество по повод 21 март – Световния ден на социалната работа, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Той поздрави социалните работници от 19-те социални услуги на територията на общината, приветства и потребителите, аплодира техните изпълнения в концертната част на тържеството.

„Днес е ден да празнуваме резултата от социалната работа, но и ден за равносметка какво всъщност представлява тя, колко трънлив е пътят на социалния работник, често осеян с грижи и проблеми, както и с 24-часови ангажименти“ – заяви зам.-кметът Добрин Добрев. От името на ръководството на Община Разград той отправи голяма благодарност към социалните работници за това, „че влагат толкова труд, сили и енергия, не спират да помагат на хилядите наши съграждани в риск и нужда, да сте техни семейства, майки и бащи, братя и сестри“. „Бъдете здрави, все така ентусиазирани, борбени и упорити. В днешния ден всички осъзнаваме, че вие сте една протегната ръка, вие сте надеждата на хиляди наши съграждани в риск“, допълни Д. Добрев.

Той честити празника и на потребителите на социални услуги, като им пожела да се чувстват като у дома си и да усещат обичта и грижата на хората, които са с тях денонощно. Подарък от ръководството на Общината за празнуващите Деня на социалната работа бе голяма торта с логото на празника.

В празничната програма участваха с песни, стихове и танци потребители от: Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания с директор Нели Русева; Дневен център за деца/младежи с увреждания с директор Надежда Дачева; Дом за стари хора с директор Айше Еюбова; Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания с директор Ралица Янкова; Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“ с директор Елена Първанова; Дом за пълнолетни лица с деменция с директор Теосвета Лазарова и Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания – с. Просторно с директор Данаила Шишева. Част от програмата бе и презентация на социалните услуги, които предоставя сдружение „Жанета“.

Официални гости на събитието бяха и: зам.-областният управител Найден Късов, директорът на РД “Социално подпомагане“ Татяна Костова, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Росица Бончева, директорът на Областната организация на БЧК д-р Милена Кехайова, началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград Лейман Тюлеоглуева.

/e-Razgrad/

Hits: 115

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.