Турция ни предава в петък Митьо Очите

Турция ни предава Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, научи “По света и у нас”. Той ще бъде екстрадиран от Истанбул на 15 февруари, когато турските власти ще го предадат на българските в полицейския участък на летище “Ататюрк” край Босфора. След което, с редовен полет, Димитър Желязков ще пристигне в България.

“Турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за екстрадиция на Димитър Желязков, предаването му ще стана на 15 февруари”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

“Уважено е искането на главния прокурор за екстрадирането на Димитър Желязков от Р Турция в Р България. Фактическото предаване ще бъде осъществено на 15 февруари в полицейски участък на летище “Ататюрк” в Истанбул в съответствие с предложения от ГД “Охрана” при Министерство на правосъдието на България план, който е одобрен и от турското министерство на правосъдието. В изпълнение на този план трима служители на ГД “Охрана” ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище София в същия ден”, обясни Румяна Арнаудова.

Българските служители ще поемат Желязков 2 часа преди полета и се очаква да кацнат в София в 20,25 часа в петък вечер.

Както е известно, Димитър Желязков е с повдигнато обвинение за лидер на престъпна група за рекет, изнудвания и палеж.

Митьо Очите беше арестуван в хотел Истанбул в компанията на несебърския общинар Бенчо Бенчев през лятото на 2018 г. От тогава досега той е в турския арест. На 2 август в Турция бяха задържани 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организирана престъпна група на несебърския бос Митьо Очите.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.