Три нови автомобила ще обслужват потребителите на социални услуги в Разград

          Днес кметът д-р Валентин Василев и заместник-кметът Ердинч Хасанов, заедно с Началник отдел „Социални дейности“ Росица Бончева и директори на социални услуги към Община Разград, представиха новите три автомобила, с които ще бъдат обслужвани потребителите на Дневен център за деца/младежи с увреждания, Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания и Домашен социален патронаж.

          Автопаркът на Общината е силно амортизиран и това е една от стъпките към неговото обновяване, каза д-р Василев. Той подчерта, че са пресметнати сумите, които се дават годишно за ремонт на старите коли и е взето най-рационалното решение – да се закупят нови. Тези автомобили ще се използват всеки ден, каза още градоначалникът.

          Директорите Янка Георгиева, Ралица Янкова и Надежда Дачева, благодариха на Община Разград и Общински съвет, коментираха, че новите коли са по-сигурно средство, тъй като в тях се возят и деца и че новите автомобили ще са в полза на цялата общност.

          Първите два автомобила са закупени с капиталови разходи заложени в социалните услуги, а този за Домашен социален патронаж –   със средства от общинския бюджет. Закупуването и на трите е чрез обявени обществени поръчки.

          Лекият автомобил Dachia Lodgy за Дневен център за деца/младежи с увреждания гр. Разград ще се използва за предоставяне на социалната услуга на двадесет и пет деца за транспортиране от учебни заведения, както и от техните домове до социалната услуга.

            Лекият автомобил Dachia Lodgy на  Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания ще е  за транспортиране на общо двадесет и осем деца при посещение на лечебни заведения, други социални услуги, както и за посещаването на културни забележителности и летни лагери за отдих на потребителите.

          Домашен социален патронаж се сдоби с нов лек автомобил Dachia Dokker, който ще се използва за целите на организацията, която предоставя комплексно обслужване на над 700 човека.

          Цените на автомобилите са –  по 24 030 лв. за Dachia Lodgy и 20 661 лв. на Dachia Dokker. Автомобилите имат 5-годишна гаранция.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.