„Триногата“ снима 524-ма автоджигити в селата само за месец

Стационарната „тринога“ засне 524 нарушения за скорост през януари в малки населени места на територията на Областната дирекция на МВР – Разград.

Мобилните камери са засекли други 344 нарушения вън от населените места. Това съобщи на пресконференция днес комисар Божидар Божков, началник отдел „Охранителна полиция“. Реализираната административно-наказателна дейност се изразява в издаването на 2137 документа, в това число 320 акта и 1817 фиша.

Трикратно са се увеличили престъпленията, свързани с притежание и разпространение на дрога през януари. Регистрирани са 8 престъпления по линия „Наркотици“, както и три бързи производства за управление на МПС под въздействието на упойващи вещества. Това съобщи зам.-директорът на ОД на МВР комисар Константин Костов. Иззетите количества наркотици са 179,9 гр екстази под формата на 433 броя таблетки, 6,2 грама амфетамин, 1,7 грама марихуана, 2,6 грама чай или т.нар „дизайнерска дрога“ и 0,1 гр. кокаин.

Телефонни измами през януари са пет за почти 10 000 лева.

През 2018 година мобилните полицейски екипи са посетили 133 населени места в областта. И по време на тези срещи полицейските служители информират  възрастните хора за този вид престъпленияпрестъпления.

При обиколките по малките населени места са получени 109 сигнала, от които 85 са от компетенцията на други институции, 21 са свързани с нарушения по ЗДвП и 3 са за нарушения на обществения ред.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.