Трима младежи започнаха работа в областната администрация по програма „Старт на кариерата“

Областният управител на Разград Хюсмен и екипът му пожелаха успех на трима младежи, които днес започнаха работа в областната администрацея по програма „Старт на кариерата“.

Дженан Алиева е завършила специалност „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Димитър А.Ценов“, Марина Кирилова – „Право“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“, а Сертер Ибрахимов –„Аграрен бизнес“ в Икономически университет-Варна. 

Г. Хюсмен им пожела успешно да се сработят с екипа на областната администрация, да бъдат всеотдайни в дейността си и след края на програмата да получат предложение да останат на работа точно в областната администрация.

Програмата „Старт на кариерата“ дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат стаж и опит по своята специалност. Те трябва да са регистрирани в бюрата по труда, да са на възраст до 29 години и да не са работили по придобитата от висшето образование специалност. Одобрените младежи получават по програмата заплати в продължение на 9 месеца. Тези, които се справят добре с работата и имат желание за развитие на кариерата си, продължават предложения да останат на работа и след този срок.

През последните години трима от участниците в тази програма в областната администрация в Разград продължиха своите кариери си в администрацията: Гюлбен Сабриева – в Разград, Димитър Генов – в Община Разград, Десислава Йорданова – в Русенската областна администрация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.