Тридневна образователна работилница „Климатична фреска“ в ОУ „Ив.С.Тургенев“

Днес, н събота и в неделя ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград е домакин на „Образователна работилница „Климатична фреска“. Това се случва за пръв в неговата история.

Инициативата е на фондация “Екологичен манифест – МанЕко” по проект “Активна зелена Европа” към Норвежкия финансов механизъм.

Днес в рабитилницата участваха гимназисти, утре ще са са от основни училища, а в неделя – от училището домакин.

Кметът на Разград Добрин Добрев днес бе гост на откриването на работилницата. По думите му, екологичното образование трябва да е по-широко застъпено в учебните планове, за да знаят децата какво човечеството причинява на природата.

Подобни събития се провеждат от 2018 г., като досега участниците са 1 400 000 души от държави на различни континенти. Картите, които се раздават по време на занятията, не са преведени само на 14 езика.

По време на играта, при пет раздавания всеки от екипите получава карти с различни картинки и информация за климатичните промени, базирана на научни доклади на ООН. Задачата ее да подредят картите в причинно-следствена връзка. След целите на играта е и подобряване на уменията за работа в екип, подобряване способността за вземане на решения и възможностите да се прави избор.

В България участниците досега са 2600, а треньорите 110. Сред целите на работилниците в ОУ „Ив. С.Тургенев“ бе да се подготвят още обучители, които да могат да организират образователни уъркшопи в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.