Трето косене в централната част на Разград, общата площ в града е 2000 дка

Около 2000 дка са зелените площи на територията на град Разград, всяка година се косят по 6-7 пъти – съобщи директорът на Общинско предприятие “Паркстрой“ Иван Борисов.

Сега с 6 моторни и 3 роторни косачки се коси за трети път по шестте пешеходни подхода от центъра към жк „Орел“, градинката до Прокуратурата, кръговото кръстовище, зелените площи на улиците  „Симеон“, „Арда“, „Марица“, включително фитнес площадката на „Марица“, довършват и детската площадка до хотел „Централ“. През следващата седмица ще се работи приоритетно по косене на тревата по детските площадки.

В различните райони на града косенето е в различна фаза, съобразно интензитета на посещаемост. В централната част се довършва третата фаза на косене, но има участъци, където е на втори и на първи откос.

Косенето започна преди близо месец, но обичайно е най-интензивен през месец май, когато се затопля, има влага и растителността избуява, уточняват от пресслужбата на общинската администрация. Служителите на “Паркстрой“ полагат усилия да реагират на всеки сигнал, подаден на телефон 084 660 224 и в социалните мрежи. Общо 11-те работника от този сектор имат и други ангажименти, които изпълняват в същото време – те отговарят за поддръжката на детските площадки, изработват и инсталират украсата за различни празници. Днес един от тях извършваше и пръскане срещу листни въшки на чемширите в централната част, тъй като, ако това третиране не се извърши в началото на месец май, този вид растителност изсъхва. Днес бе извършен и ремонт на платната от винил, част от монументалната украса на града по ул. „Дунав“ и по бул. „Априлско въстание“, които се откачиха от силния вятър през почивните дни. Работниците извършиха и периодичен оглед на детски площадки до блок „Млади семейства“ и в жк „Орел“, където бяха подадени сигнали от граждани, предстоят ремонтни дейности на местата, където се установят увреждания.

Реклама:

„Имаме амбиция да отговорим на потребностите на гражданите и реагираме на подадените сигнали, но понякога не ни достигат хора и реакцията не е с очакваното от гражданите темпо. Уверявам ги, че се стараем да отстраним своевременно всички нередности, за които са ни сигнализирали или сме установили при свои проверки, призовавам също да бъдат бдителни и да опазват сътвореното за общо ползване.“ – заяви още Иван Борисов.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.