Трансформират Районното управление в Лозница в Полицейски участък

Със заповед на министъра на вътрешните работи с дата 26.06.2022 г. престава да съществува Районното управление в Лозница.

То ще бъде трансформирано в Полицейски участък в състава на Районно управление – Разград, съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР старши комисар Диян Минков и началникът на РУ – Разград главен инспектор Станимир Станев.

Щатът в дирекцията се запазва. 45-мата служители от РУ – Лозница ще останат на работа, преназначени на други длъжности. Промяната е по предложение на ОД на МВР на базата на анализ за структурата на престъпността, брой и характер на регистрираните престъпления и брой жители в 16-те населени места в община Лозница в последните години.

Досега структурата в Лозница е била: началник на управлението и началници на групи. След 20 юни – началник на полицейски участък и шестима младши полицейски. инспектори. Сега са трима.

Жителите на Лознишка община няма да усетят никаква промяна по отношение на административните услуги за тях. Що се отнася до същинските дейности на МВР: превенцията, противодействието на престъпността, опазването на обществения ред – те ще бъдат подобрени с повече сили и средства, с повече полицейски служители на терен, които да реагират своевременно и ефективно на сигналите, каза старши комисар Деян Минков.

Като самостоятелно звено в състава на Областната дирекция на МВР – Разград Районното управление в Лозница е създадено през 1984 година. До средата на 90-те години е обслужвало и селища в Буйновски и Дралфенски район, които по-късно преминават към Търговищка област, както и село Островче – към Разградска.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.