Топъл обяд за 300 човека до края на септември

Проектът „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Разград“ бе удължен с допълнително споразумение между Община Разград и Агенцията за социално подпомагане чрез Дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Проектът стартира в началото на годината и бе с продължителност до 27 април, с удължаването му 300 нуждаещи се жители на община Разград ще получават топла храна до 30 септември. Потребителите са от всички населени места в общината и получават супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт.  Определени са след подаване на заявления в Община Разград и проверка от Дирекция „Социално подпомагане“ относно това дали месечните им доходи отговарят на изискването да не надвишават 369 лв. Има и списък на чакащите, в него са 101 души. Комисия, определена със заповед на кмета на Разград, преразглежда списъка при подаване на нови заявления, съобразявайки се с моментното състояние на кандидата.

Сред потребителите е Росинка Иванова от Разград, която получава топъл обяд от началото на проекта и е доволна, както от вкусната и питателна храна, така и от любезното отношение на доставчиците. Днес в обедното й меню имаше супа пиле, яхния от грах и хляб.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.