Топъл обяд за 300 души в община Разград още пет месеца

300 жители на община Разград получават безплатна храна от началото на годината по проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Разград“. Договорът е между Община Разград и Агенция за Социално подпомагане, чрез Дирекция „Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция“.

Проектът е с бюджет 72 171 лв. и е с продължителност 4 месеца – до 27.04.2021 г., но след уведомително писмо от управляващия орган предстои Община Разград да предприеме мерки за удължаване на договора до 30 септември.

Потребителите са от всички населени места на територията на общината, както и в  Разград. Определени са след подаване на заявления и проверка дали месечните им доходи отговарят на изискването да не надвишават 369 лв. Желаещите социално слаби са били повече от 300, някои не са отговаряли на условията, в списъка с чакащите са включени 92 човека, но могат да се подават заявления и допълнително. Комисия, определена със заповед на кмета Разград, преразглежда списъка при подаване на нови заявления, съобразявайки се с моментното състояние на кандидата, а самотно живеещите са с предимство.

Доставката на храна се извършва чрез кетъринг, фирмата е определена след процедура по Закона за обществените поръчки и включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт.

Според потребителите на социалната услуга „храната е вкусна и хората, които ни я доставят, винаги са любезни, благодарни сме, че получаваме тази услуга“ – споделят баба Донка и дядо Цвятко.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.