Температурите падат до -12 градуса през уикенда

Днес валежите ще спрат навсякъде в страната. Облачността ще е разкъсана – в Централна и Западна България почти до слънчево време.

Вятърът ще е по-силен по Черноморието, където скоростта му ще бъде около 20-30 км/ч. Температурите ще се задържат в интервала от 0 до 5 градуса.

По-студено ще бъде в Северозападна България, като в района на София температурата ще е под нулата до края на деня. В планините облачността ще намалее, но ще е ветровито със скорост на поривите до 40-50 км/ч. Снежната покривка в курортите ще бъде солидна: на Алеко – 85 см, на Бъндеришка поляна – 120 см, в Боровец – 130 см, в Пампорово – 60 см, Узана в Стара планина – 75 см, Осоговска планина – около 60 см. Навсякъде лавинната опасност след обилните снеговалежи е значителна.

Почивните дни ще са с променлива облачност, по-често – незначителна. Валежи не се очакват. В петък срещу събота и в събота срещу неделя температурите сутрин и вечер ще са ниски. На отделни места в Западна България те ще паднат до минус 8 – минус 12 градуса. Дневните стойности през уикенда обаче ще бъдат над нулата – около 1-2 градуса.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.