Танкове и бойни машини по пътищата ни за цял месец

От 28 май до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават войски и военни машини, които ще участват в ученията “Saber Guardian – 2019”, “Шабла – 2019”, “Strike Back – 2019” и “Swift Response -2019”.

Военните колони ще пресекат страната от гръцката до румънската граница. За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, предупредиха от министерството на Красимир Каракачанов.

Преминаващите колони с камиони, танкове, БТР, бойни машини и артилерия ще използват полигоните в Николово и Ново село. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане.

Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол, обясняват от министерството на отбраната.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода – ГКПП Русе и обратно.

От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на Служба “Военна полиция”, които ще ескортират колоните.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.