Таланти от Етрополе за втори път спечелиха Ученическите игри по футбол

Евгени Драганов връчи наградите на победителите във футболните финали от „Ученически игри 20“19 за 11-12 клас, чиито домакин бе Разград.

Зам.-областният управител присъства и на финалната среща между СУ “Христо Ясенов“- Етрополе и VII СУ “Йордан Радичков“- Монтана, завършила при резултат 3:2.

Мачовете от финалния етап на турнира се играха на Тренировъчната база на ПФК ”Лудогорец 1945” „Гнездо на орли” от 10 до 12 май. Отборите бяха разпределени в две групи, като победителите играха за първо място, класираните на втори места – за трето, а на третите места – за пето място. Така крайното класиране придоби следният вид:

  1. СУ “Христо Ясенов“- Етрополе; 2. VII СУ “Йордан Радичков“- Монтана; 3. ФСГ “Васил Левски“- Добрич; 4. ПГТ “Иван Вазов“- Несебър; 5. СПГ по туризъм – София; 6. НПТГ “Шандор Петьофи“- Разград.

Купите и медалите на най-добрите Евгени Драганов връчи заедно с главния секретар на състезанието и председател на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, главния съдия Милко Георгиев и експерта по спорт в РУО – Разград Николай Миланов. Връчена бе и една индивидуална награда – на голмайстора на турнира Илиян Славчев от СУ “Христо Ясенов“- Етрополе, който отбеляза 5 гола в трите мача, които тимът му изигра. Отборът от Етрополе за втора поредна година печели турнира от Ученическите игри.

Състезанието се организира от: Министерството на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, РУО – Разград, Областен клуб „Спорт в училище“, ПФК “Лудогорец 1945“, ОС на БФС – Разград и Община Разград.

Футболни финали от Ученически игри се провеждат в Разград за четвърта поредна година. Разград е домакин и на още два финала от ученическата надпревара – на 7 юни в спортна зала „Лудогорец” се откриват финалите по волейбол: момичета 5-7 клас и бадминтон момичета и момчета в същата възрастова група. Срещите по бадминтон ще се играят в спортните зали на НПТГ ”Шандор Петьофи” и ПГИ ”Робер Шуман”.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.