Таланти на гости в Дома за стари хора

Деца от Сдружение „Поощряване и подпомагане на деца таланти – “Вега”, от Театрално-танцова формация „Пулс” с ръководител Катя Лапатова

и възпитаници на Пламен Панев от читалище „Напредък“ бяха на гости в Дома за стари хора в Разград. Поводът беше Бабинден и предстоящият празник на Разград – 28 януари.
В момента „Вега” работи активно по две доброволчески благотворителни кампании: „Щастие на килограм” – обитателите на дома получиха топли дрехи и обувки. Чрез втората благотворителна кампания „С изкуството да споделим усмивка”, гостите наистина усмихнаха и стоплиха възрастните хора.

Момичетата и момчетата от „Пулс” бяха подготвили своите изпълнения специално за хората от дома. Програмата беше разнообразна – съвременни танци, пластика, народни песни в изпълнение на Габриела Симеонова и Мартин Вълчинов, а малкият Мартин добави в програмата и изящно изпълнение на гайда. Малките актьори пресъздадоха любими /и на малките, и на възрастните/ български приказки – такива, които всички деца са слушали неведнъж, разказани от бабите и дядовците им, прочетоха и стихотворения.
Накрая се разделиха като приятели, а децата бяха поканени отново да им гостуват.
/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.