Таксиметровият шофьор затрит за 20 лева, окървавените банкноти минути след това убиецът проиграл на хазарт /обновена/

„За жалост, животът на убития онази вечер таксиметров шофьор е струвал 20 лева, а окървавените банкноти извършителят на престъплението минути след това проиграл на хазарт.“

Това обяви днес на специална пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров, на която бяха дадени подробности около разкриването на зверското убийство на Красимир Иванов и ареста на заподозрения.

Обясненията и уликите красноречиво доказвали, че задържаният в 17.00 часа вчера в жк „Орел“ 22-годишен мъж от село Каменар е извършителят на убийството.

„Той е абсолютно непознат на органите на реда. Няма даже и фиш от КАТ, не го познава и кварталният му. Прибрал се е от Германия на 22 февруари.

А онази вечер е дошъл пеша от Каменар до Разград, за да ограби и после да играе хазарт. Затова – моите адмирации към всички полицейски служители, които за по-малко от 24 часа пресяха постъпващата при нас информация, работиха по всички възможни версии, сглобиха пъзела и разкриха извършителя“, каза още Тихомир Тодоров.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев изказа своите човешки съболезнования към близките на убития.

„Сблъскахме се с абсолютно безпричинно и безмислено агресивно поведение на много незрял индивид, но срещнахме и гражданска позиция, мъжество, разбиране и съпричастност от много разградчани, които със своя информация по случая ни помогнаха да стигнем до извършителя. Няма спор, задържаният е извършителят на убийството“, категоричен бе Ивайло Йовчев.

Мотивът за престъплението е грабеж, отговори на журналистически въпрос старши комисар Йовчев. Жертвата била избрана съвсем случайно.

Както е-Razgrad.bg съобщи още вчера, убиецът наел таксито от пиацата на автогарата малко след 21.00 часа на 27 февруари и поискал водачът да го откара до Дянково.

По нататък хронологията е следната: Малко след отбивката за бившия свинекомплекс пътникът нападал шофьора. Убил го с нож – с две прободно-порезни рани в областта на врата. Преджобил го – открил 20 лева, задигнал якето и мобилния телефон и таблета на жертвата.

От мястото на престъплението до града се придвижил с черно „Ауди“, което и вчера беше запечатано на мястото на убийството. Управлявала го жена, снаха в Дянково, която спряла до падналото в канавката такси и попитала мъжа до него дали има нужда от помощ, защото помислила, че става въпрос за катастрофа.

Жената оставила непознатия за нея пътник до чешмата Ючкурналията, минути след това убиецът проиграл окървавените банкноти в игрална зала до Момина чешма.

После изгорил якето и телефона в него. Криминалистите ги открили някъде между центъра на града и хостела, в който убиецът се бил настанил. Движел се само пеша. Днес стана ясно, че поне още едно лице е знаело за извършеното престъпление.

При задържането заподозреният в убийството опитал да избяга и оказал съпротива. Кадри за това, заснети от случаен свидетел на ареста, се появиха вече в интернет пространството.

„Ще му бъде повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство – едно от най-тежките престъпления, за което предвиденото наказание е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна“, обяви окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

На задържания, който няма и основно образование, вече е наложена мярка „задържане за 72 часа“. Прокуратурата ще поиска постоянен арест, а това искане съдът ще разгледа още днес.

Работата по случая продължава. Очакват се и лабораторни резултати, за да се разбере дали задържаният е наркозависим.

На финала на пресконференцията старши комисар Ивайло Йовчев благодари за професионализма на всички служители на ОД на МВР, оперативните работници и разследващи полицаи при разкриване на престъплението. В разследването участвали и криминалисти от „Национална полиция“, които преди няколко месеца помогнали и при разкриване на убиеца на Виктория Маринова в Русе.

Малко по-късно Апелативната прокуратура във Варна разпространи пресъобщение, в което се посочва името на задържания – Сали. П., който ще бъде привлечен днес като обвиняем за грабеж, придружен с убийството на таксиметровия шофьор.

Ето още подробности за престъплението от прессъобщението на Апелативната прокуратура: “На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се е върнал от Германия на 22 февруари. Там поиграл на ротативки изкараните пари. Останал без средства  в България, младият мъж решил да си ги набави по престъпен начин, като извърши грабеж на таксиметровия шофьор.

По пътя Разград – Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият прерязва сънната артерия на жертвата. След това успява да извлачи тялото му извън автомобила „Дачия“ в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взема 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора.  По-късно изхвърля таблета, който е намерен строшен.

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на Кр., спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал, качва се в нейната кола и жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа.

След това проиграва ограбените 20 лева и отива при момиче, в чийто дом разследващите са намерили кървавите чорапи и пуловера на Сали.”

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.