Тазгодишните Ученически игри започват с турнир по футбол

Започва новото издание на „Ученически игри“ , съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Първият етап от нея са общинските състезания, където право да се включат имат всички училища от община Разград. Победителите във всеки спорт и възрастова група продължават към областната надпревара.

Участието става след подаване на заявка за участие към Общинска администрация – Разград на електронната поща на специалиста по спорт: z.georgieva@razgrad.bg. Състезанията се осъществяват с подкрепата на УСШ „Руси Бухтев“ – Разград, по-голямата част от тях ще се проведат в спортна зала „Лудогорец“.

Спортовете в игрите са осем, а възрастовите групи три: V – VII клас момичета и момчета, VIII – X клас девойки и юноши, XI – XII клас девойки и юноши.

За победителите Община Разград осигурява купи за първо, второ и трето място и плакет с грамота за индивидуалните награди – „Най-добър реализатор“ в спортовете футбол, хандбал и баскетбол, „Най-полезен състезател“ във волейбола.

Първото състезание е по футбол – от 23 до 24 октомври. Техническата конференция е на 22.10 от 14:00 ч. в спортна зала „Лудогорец“, а срещите ще се играят на спортната площадка на ОУ „Васил Левски“.

Според предварително изготвения график следващият общински кръг от „Ученически игри 2024/2025“ е по хандбал. Срещите са на 13 ноември на спортната площадка на НПТГ „Шандор Петьофи“.

На 4 декември в спортна зала „Лудогорец“ ще е турнирът по тенис на маса, на 11 декември пак там – по бадминтон, а на 18 декември – по шахмат.

В периода 15-17 януари 2025 г. спортна зала „Лудогорец“ е домакин на общински кръг от „Ученически игри“ по баскетбол, а волейболните срещи са от 28 до 31 януари.

Все още не е уточнено мястото, на което ще се проведе общинският кръг по лека атлетика, ясни са само датите – 19-21 март.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.