Таблети от Гюнай Хюсмен за шампионка по редене на кубчето на Рубик и близначката й

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави националната рекордьорка по редене на кубчето на Рубик Есра Мехмедова и нейната сестра-близначка Есин за чудесното им представяне на състезанията, в които са участвали.


Двете момичета посетиха областния управител заедно с баща си Севгин Сюлейманов, разказаха му за любимото си занимание, показаха част от кубчетата, с които се подготвят за надпревари, споделиха и някои от тайните на бързото подреждане на кубчетата.
В продължение на инициативата си да стимулира успешните деца на Лудогорието, които представят отлично региона на различни видове състезания на национално и международно ниво, Г.Хюсмен подари таблети на Есра и Есин. Преди няколко седмици на състезание в Румъния Есра Мехмедова подобри два национални рекорда и спечели бронзов медал в дисциплината 3х3х3 Blindfolded (редене на Рубик куб със затворени очи) и четвърто място в дисциплината 3х3х3 Multi-blind (редене последователно на две кубчета със затворени очи). Есин също е сред най-добрите състезатели по редене на кубчето в страната.
Гюнай Хюсмен заяви, че двете момичета имат пълната му подкрепа, пожела им да са толкова успешни и в учението, поговори с тях за бъдещите им планове. Есра и Есин са деветокласнички в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград, отличнички са в училище, запалили са по това занимание и съучениците си, планират да продължат обучението си в сферата на физиката или математиката.
Тази седмица им предстои състезание в Румъния, а след това и в България. Г. Хюсмен им пожела отново да се завърнат с призови места, поздрави и родителите на момичетата за това, че насочват децата си към позитивни занимания и им пожела да имат още много поводи за гордост.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.