С отпадъчни води мандрата в Дянково заблатила съседен имот

В края на миналата седмица експерти на Регионалната инспекция  по околната среда и водите в Русе изпълниха заповед за принудително извеждане от експлоатация на съоръжение на млекопреработвателно предприятие, с оператор „Рамарис“ ЕООO – с. Дянково.

Това се случи със съдействието на областната администрация и Община Разград, съобщиха от екоинспекцията. Става дума за тръба, която нерегламентирано  е отвеждала отпадъчните води от обекта в крайпътна отводнителна канавка. В резултат на това е допуснато заблатяване на частен имот, намиращ в непосредствена близост.

Нарушението е констатирано при предишна проверка във връзка с постъпила жалба на жител на с. Дянково.  На оператора е съставен акт за неработещо пречиствателно съоръжение за отпадъчни води-мазниноуловител, което е задължително да се поддържа в непрекъсната експлоатационна изправност. В изпълнение на дадените предписания е преустановено нерегламентираното заустване на производствeни отпадъчни води чрез прекъсване на връзката и демонитране на тръбата. Осигурена е  възможност за пломбирането й. До края на май операторът трябва да почисти и запръсти замърсените терени.

За причиненото заблатяване ще бъдат предприети допълнително административно-наказателни мерки. Предстои допълнителен контрол.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “С отпадъчни води мандрата в Дянково заблатила съседен имот”

  1. Нагляри, как не ги е срам тези собственици на тази тъй наречена мандра, да съсипят имота на човека. Пази боже от такива съседи по имот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.