С демонстрации пред ученици полицаите от Разград отбелязаха професионалния си празник

Демонстрации на полицейски техники и похвати, които са част от ежедневната работа на униформените служители, се проведоха днес в СУ „Христо Ботев“ – Разград. Това съобщават от пресцентъра на МВ в Разград.

Ръководството на учебното заведение домакинства на Районното управление и двете новосформирани детски полицейски управления в областния град. Събитието бе посветено на професионалния празник на полицията – 8 ноември. На откриването днес присъстваха директорите на СУ „Христо Ботев“, ОУ „Отец Паисий“ и ПХриродо-математическата гимназия, директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Диян Минков, началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев, зам.-областният управител Найден Късов и зам.-кметът на Разград Хабибе Расим.

Възторжени възгласи съпроводиха появата на униформените служители – водачи на полицейски кучета и техните питомници Бонд и Арго. Четириногите „полицаи“ показаха послушание и задържане на нарушител като изпълняваха командите без да се разсейват от бурните аплодисменти. С пуснати сирени и светлини полицейски автомобил, преследващ водач, който не спира на подаден сигнал, влезе в двора на училището. Присъстващите наблюдаваха на живо извеждането на „бандита“ от колата му и неговото задържане от специалните сили.

Демонстрациите приключиха с криминалистичната лаборатория, където доброволците от двете детски полицейски управления и техните съученици се запознаха с работата на експертите, посещаващи местопроизшествия. Те имаха възможност да видят как се снемат дактилоскопски следи и научиха какви още улики могат да бъдат открити от специалистите.

По повод 8 ноември 22-ма служители от ОД на МВР-Разград са наградени за проявена инициативност и високи професионални резултати при изпълнение на служебните задължения. С индивидуална парична награда от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е отличен старши инспектор Неделчо Симеонов, изпълняващ длъжността началник на сектор “Пътна полиция”. С “писмена похвала” от Директора на ОД на МВР-Разград са наградени 10 служители на РУ-Разград, седем от РУ-Исперих и четирима от ОД на МВР.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.