С дарения от капачки: България ще има детска и неонатална линейка до есента

До есента в България ще има детска и неонатална линейка. Това съобщиха от организация „Капачки за Бъдеще“, които вече започват дарителска кампания за втора детска линейка.

„Успяхе! Събрахме необходимите средства да направим всички вноски за #детската неонатална #линейка! А това означава, че от този момента нататък започваме да събираме за ВТОРА!“, написаха във Facebook от организацията.

За благородната кауза са събрани над 140 хил. килограма капачки, които в парична сума се равняват на около 160 хил. лв. – парите, необходими за закупуването на линейка.

„Помогнете повече хора да научат тази радостна новина и да знаят, че ако са участвали в кампанията дори с малко – са помогнали за постигнането на този ЧУТОВЕН успех – успех, който ще спасява животи“, допълват от „Капачки за Бъдеще“.Средствата от рециклираните капачки се използват най-често за закупуване на детски кувьози.

Реклама:

До момента „Капачки за Бъдеще“ са успели да да помогнат с апаратура на родилни, детски и неонатални отделения в 36 болници в 36 града.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *