Съкратиха броя на рейсовете от Кубрат към Исперих, Завет и Сушево – нямало пътници

По предложение на кмета на Кубрат Алкин Неби на заседание на Областната комисия по транспорт бе одобрено закриването на 5 маршрутни разписания, съобщихо от пресцентъра на областната администрация.

Заседанието бе открито и ръководено от заместник областния управител Нурие Црънгалова. Заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед представи мотивите на местната управа за оптимизацията на маршрутните разписания. От Община Кубрат предлагат закриване на маршрутните разписания: Кубрат-Исперих – 1 брой, Кубрат-Завет – 2, Кубрат-Сушево – 2. Обяснението е , че драстично е намалял пътнокопотокът през последните години по тези разписания, няма желание и от страна на превозвачите да ги обслужват.

На въпрос на г-жа Црънгалова Орхан Мехмед увери, че по обсъжданите маршрути има близки във времето автобусни линии. Че има преминаващи автобуси през всички населени места, през които минават петте разписания, заявиха и представителите на общините Исперих и Завет, които като заинтересовани страни бяха поканени да участват в заседанието.
Решението на комисията за закриване на петте маршрутни разписания бе взето единодушно. То влиза в сила след издаване на заповед на областния управител.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.