Съветват британците да се топлят, като „скачат и се обличат повече“

Една от най-големите британски енергийни компании бе принудена да се извини след гневната реакция на хората на фона на покачващите се цени на електричеството и газа, заради отправен “съвет“ в неин блог към клиентите да започнат “да скачат, да си гушкат домашните любимци и да ядат овесени ядки, за да се стоплят“, предаде БНР.

“Ово Енерджи” се извини официално на клиентите си и ги информира, че блогът е премахнат, за да бъде коригиран и допълнен с информация, от която хората наистина ще имат полза.

“Съветите“ във въпросния блог са били изпратени на един от клоновете на компанията. Сред тях са още – хората да се обличат по-добре, да правят упражнения под формата на почистване на къщите си и да се състезават с децата си по въртене на обръчи.

Това става на фона на голямо обществено недоволство от покачването на цените на тока и газта и изобщо на цената на живота.

“Засрамени сме и искрено се извиняваме. Напълно разбираме колко трудна ще бъде ситуацията за много от нашите клиенти тази година“, гласи съобщението на “Ово Енерджи”.

“Да кажеш на някой да си облече пуловер, вместо да пусне парното, ако не може да си го позволи, е абсолютна обида“, коментира председателят на парламентарната комисия за бизнес Дарън Джоунс.

Премиерът и правителството са под силен натиск да се намесят срещу увеличаването на цените на тока и газа.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.