Старт на новото издание на конкурса за рисунки, компютърни рисунки и видеоклипове за безопасен интернет

И тази година Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Разград посвещават конкурс на Деня за безопасен интернет – 8 февруари., съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Предизвикателството към учениците е в сферата на арт изкуството и влогърството, темата: „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“, а целта – да се привлече вниманието на ученическата общност към рисковете, които крие интернет. Миналата година в конкурса на тази тематика участваха над 70 ученика от Разградско, Казанлък и Свищов.
Участие могат да вземат ученици от 1 до 12 клас, като са разпределени в три възрастови групи – 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас. Конкурсът е за рисунки 35/50 см., компютърни рисунки и видеоклипове до 3 минути. Те могат да са на няколко подтеми: „Разпространение на фалшиви новини“, „Манипулативни материали“, „Тик-ток и аз“, „Информация за някакъв случай, риск или инцидент с малолетен потребител за който знаете/познавате“, „Какво ви харесва в интернет, какво ви впечатлява/натъжава, какви са онлайн интересите ви и знаете ли какви са рисковете за вашата безопасност“, „Знаете ли какво е „кибертормоз“?“.
Творбите трябва да се изпратят до 31 януари по електронна поща: pic_rz@abv.bg и/или на място на адрес: Разград, Ученическо общежитие ул. „Вапцаров“ №10, стая 112. Към тях трябва да са приложени трите имена на автора, възрастта или класа, училището и населеното място, електронна поща и телефонен номер. Наградените участници ще бъдат уведомени по телефона. Допълнителна информация може да се получи на тел. 084661395. Целият регламент на конкурса е ТУК.

/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *