Сръбският президент нареди привеждането на армията в пълна бойна готовност

Сръбският президент Александър Вучич разпореди привеждането на всички части на сръбската армия в състояние на пълна бойна готовност, предаде БГНЕС.

Причината е арести на сърби в Косово. Най-малко петима сърби са задържани тази сутрин от косовските специални части за предполагаемо участие в организираната престъпност. Арестите бяха извършени във всичките четири сръбски общини в северната част на Косово.

Според друга информация арестуваните до момента са шестима сръбски членове на косовската полиция – трима в Митровица, двама в Звечан и един в Зубин Поток.

По-рано и Министерството на вътрешните работи на Сърбия постави специалните полицейски части в пълна готовност. Заповедта беше издадена след нападението на специалните полицейски части на косовската полиция в северната част на републиката.

Директорът на сръбската правителствена канцелария за Косово Марко Джурич съобщи, че косовските специални части с оръжие в ръка са нападнали северно Косово „с цел да заплашват и да предизвикат паника с арестите”. Той добави, че е имало изстрели.

В северната част на град Косовска Митровица голям брой граждани са се събрали на централния площад.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.