Спонтанен протест във Войводиново вдигна полицията на крак

Жителите на село Войводиново излязоха на спонтанен протест. Това потвърди за Фокус кметът на населеното място Димитър Тосев. Спонтанното недоволство е предизвикано от появата на около 40 роми, които твърдят, че ще нощуват в къщите си.

Те са придружавани от представители на правозащитна организация. Събралите се протестиращи са опитали да пробият полицейската блокада, но са били спрени. Към момента е засилено полицейското присъствие в село Войводиново. Очаква се със съдействието на органите на реда циганите да напуснат населеното място и да няма напрежение сред жителите.

Жителите на село Войводиново излязоха на спонтанен протест. Това потвърди за Фокус кметът на населеното място Димитър Тосев. Спонтанното недоволство е предизвикано от появата на около 40 роми, които твърдят, че ще нощуват в къщите си.Те са придружавани от представители на правозащитна организация. Събралите се протестиращи са опитали да пробият полицейската блокада, но са били спрени. Към момента е засилено полицейското присъствие в село Войводиново. Очаква се със съдействието на органите на реда циганите да напуснат населеното място и да няма напрежение сред жителите.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.