Специалните награди на Община Разград от конкурса „Григор Попов“ – радиоклуб от Кърджали и дванадесетокласничка от Разград

Радиоклуб от Кърджали и дванадесетокласничка от Разград спечелиха специалните награди на Община Разград от конкурса „Григор Попов“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Комисиите в двата раздела – „Радиожурналистика“ и „Публицистика“, излъчиха най-добрите млади журналисти в 11-то издание  на Националния ученически журналистически конкурс. Имената на отличените са публикувани на интернет страницата на Община Разград.

Конкурсът се организира от Община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество със съдействието на РУО – Разград. Според регламента наградите са индивидуални и колективни – от първо до трето място, включително и поощрения.

В творческата надпревара се включиха индивидуални участници и ученически колективи от втори до дванадесети клас от 68 образователни институции от страната и региона, общо 21 областни центъра: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил,   Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Творческите екипи са представили най-много публицистични материали  в жанрово многообразие – интервю, есе, статия, репортаж, коментар, очерк, пътепис. Освен тях в раздел „Публицистика“ участват и ученически вестници –  електронни и  на хартиен носител. В раздел „Радиожурналистика“ участваха  индивидуални материали  в жанрове интервю и репортаж и колективни радиопредавания.

Единадесетото издание на конкурса бележи ръст с увеличения брой колективни участия – 74, като техният най-голям брой досега е бил 61. Броят на младите автори е  190, разпределени в три възрастови групи: II-IV, V-VIII и IX-XII клас.

Наградите на отличените участници ще бъдат връчени в двора на родната къща на Григор Попов – музей „Станка и Никола Икономови“-Разград  на 31 март 2023 г. от 15 часа. До края на април по пощата ще бъдат изпращани наградите на класираните участници, които не успеят да присъстват лично на награждаването.

/e-Razgrad/

Hits: 128

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.