Специализирана полицейска операция в Ясеновец и Каменар

35-годишен мъж от великотърновското село Кесарево е задържан при специализирана полицейска операция, която се проведе на 2 ноември в две от рисковите населени места в Лудогориуето, съаобщиха от ОД на МВР.

Акцията бе насочена към противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, изборни нарушения, купуване на гласове и опазване на обществения ред.

В хода на специализираната операция, около 11.20 часа на КПП на изхода на село Ясеновец по пътя Исперих – Разград, е спрян лек автомобил „БМВ 5“, собственост и управляван от 35-годишния мъж. При  извършената  проверка с „Drug test 5000“ е установено, че  водачът управлява МПС след употреба на наркотични вещества – резултат, положителен на кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване. Автомобилът е иззет с протокол за оглед на местопроизшествие. По случая  е образувано  досъдебно  производство.

Три КПП-та бяха изградени в селата Ясеновец и Каменар от екипи на Жандармерия и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в автоморги, заложни къщи, питейни заведения и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 11 търговски обекта. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 5.

В хода на операцията са проверени 146 лица и 114 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 5 акта и 25 фиша.

/e-Razgrad/

Hits: 92

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.