Спад на българските кандидати за прием в университети във Великобритания

 Към 15 януари, когато е крайният срок за кандидатстване в централизираната система за прием в университетите на Великобритания от тази есен, документи за прием са подали 1900

български кандидат-студенти. Това е 9 процента спад на нашите кандидати спрямо 2018 г., когато подалите документи за британски университети българи бяха 2080. Тези българи, които ще са приети от тази година във Великобритания в условията на Брекзит, ще се възползват от пълното кредитиране на образованието си за целия му четиригодишен срок, съобщи в Националния пресклуб на БТА Стефка Златева – мениджър в консултантската фирма за образование в чужбина “Интеграл”.Тя определи 2019 г. като изключително динамична за образованието във Великобритания, защото се осъществява в условията на реален Брекзит.

Въпреки това, за близо 20 процента от българските абитуриенти отговорът на въпроса къде да учат е един и същ – в чужбина. През последните десет години средно между 8000 и 10 000 от завършващите абитуриенти у нас се насочват към образование в чужбина, отбеляза Златева.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.